miercuri, 12 mai 2010

10 REGULI PENTRU O RELATIE SANATOASA


Inceputul unei relatii poate fi confuz, ridicand unele bariere pentru partenerii care nu se cunosc atat de bine, incat sa le depaseasca fara batai de cap. Daca barbatii se dovedesc stangaci in a identifica dorintele femeilor, acestea din urma au tendinta de a despica firul in patru, presupunand ca sunt prost intelese sau insuficient iubite. In linii mari, asa apar conflictele.

Pentru a afla de unde sa apuci o relatie aflata la inceput, publicatia online Your Tango a pus cap la cap un set de 10 reguli "minune":

1. In ceea ce priveste semnalele de afectiune in public, oamenii au tendinta de a le percepe diferit. Incearca sa gasesti echilibrul pentru relatia voastra si sub nicio forma nu depasi aceasta limita, daca nu vrei ca partenerul tau sa se simta jenant atunci cand iese cu tine "in lume".

2. Alegeti-va o zi pe saptamana pe care sa o respectati cu sfintenie, indiferent cat de ocupati ati fi. O veti putea petrece impreuna, punand astfel bazele unei relatii sanatoase.

3. Chiar daca te simti grozav cand sunteti impreuna, nu forta totusi limita. Fiecare are dreptul la doza sa de independenta, asa ca invata sa respecti spatiul personal al celuilalt.

4. Nu face de unul singur planuri de viitor. Partenera ar putea crede ca esti disperat si asta nu ar fi tocmai de dorit.

5. Incearca sa stabilesti o relatie cu prietenii lui/ei. Va fi incantat sa vada ca te intelegi bine cu apropiatii sai.

6. Doar pentru ca cineva nou a aparut in viata, nu este un motiv sa-ti neglijezi prietenii. In caz ca relatia nu va merge cum va trebui, vei vedea ca nu o sa mai ai pe umarul cui sa plangi.

7. Nu-i ascunde nimic. Chiar daca in viata ta exista anumite episoade de care nu esti foarte mandra, este bine sa-i impartasesti acele lucruri care vizeaza relatia voastra si care cu siguranta l-ar deranja daca le-ar afla din alta sursa. Inainte sa va intalniti accidental pe strada cu fostul, pune-ti noul partener in garda.

8. Nu face crize de gelozie doar pentru ca i-au fugit ochii dupa o fata draguta pe strada. Asa cum nici el nu ar trebui sa se enerveze pentru ca tu-l consideri pe Brad Pitt sexy, nici tu nu ar trebui sa faci din tantar armasar. La urma urmei sunt sanse aproape nule sa se infiripe ceva intre voi si partenerii vostri "ideali".

9. Daca deja ati depasiti faza "one night stand", n-are rost sa povestesti la munca ce ti se intampla tie in dormitor.

10. Fii sincera cu sentimentle tale chiar atunci cand nu esti tocmai in regula cu o decizie de-ale lui. Daca te supara un anumit lucru, nu-i spune ca este in ordine doar ca sa eviti un eventual conflict. Asta va naste frustrari.
Custom Search