vineri, 14 mai 2010

6 SFATURI PENTRU O RELATIE DURABILA


Din pacate traim intr-o epoca in care doua cupluri din trei se despart. Oare este atat de greu sa gasesti reteta fermecata pentru a reusi in viata in doi?

Sabrina Philippe, licentiata in psihologiecomportamentala ne da cateva sfaturi in acest sens.

1. Trebuie sa inveti sa faci trecerea de la dragostea pasiune la dragostea tandrete.
Pasiunea nu dureaza intotdeauna atat de mult cat ne-am dori. Iar daca inveti cum sa treci de la pasiunea irationala din primele luni, la tandrete, un sentiment de afectiune mai matur, relatia ta are mai multe sanse de reusita. Tandretea permite si accepta unicitatea celuilalt. Pe scurt, trebuie sa stii sa-l iubesti pe celalalt pentru ce este el si nu numai pentru lipsurile pe care le suplineste in tine.

2. Invata sa treci de la “Te iubesc” la “Iubesc relatia noastra si ideea de noi.”
Pentru a putea avea macar o sansa la un viitor impreuna, indragostitii trebuie sa isi creeze o identitate de cuplu. O identitate la dezvoltarea careia trebuie sa participe fiecare in felul sau si in care trebuie sa se regaseasca fiecare.

3. Accepta libertatea celuilalt.
Cand iubesti cu adevarat pe cineva, trebuie sa ii permiti sa aiba o existenta libera si independent de cuplu. Daca esti o persoana egoista, trebuie sa inveti sa depasesti angoasa abandonului si sa accepti ca daca esti prea posesiv, rabdarea partenerului se va termina foarte repede.

4. Comunicati clar si explicit ca un cuplu adevarat.
E foarte important ca partenerii implicati intr-o relatie sa comunice bine, exprimandu-si clar dorintele si asteptarile lor.

5. Intretineti dorinta de a ramane impreuna.
Exceptand dragostea si tandretea, o relatie se hraneste din proiecte si planuri facute in comun. Incercati sa gasiti acele puncte de interes comun care sa va faca sa petreceti timpul impreuna.

6. Adaugati putina fantezie in viata voastra de cuplu.
Ca sa evitati rutina, trebuie sa fii mereu cat mai creativ si sa nu uiti sa il surprinzi mereu cu cate ceva pe cel iubit. Nu te teme de sentimentalisme si incearca sa iti pastrezi mereu simtul umorului
Custom Search